Sowelu Healing

Helende producten ter ondersteuning van rouw en verdriet.

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar wat er allemaal kan met de etherische olie starterkit? Ik leg het je graag uit en deel wat lekkere geur blends!

Enkelvoudige oliën en geur blends

Etherische olie is een krachtig natuurproduct met een heerlijk geur en prachtige eigenschappen die kunnen bijdragen aan jouw welzijn en gemoedstoestand! Ons limbische systeem in de hersenen zorgt ervoor dat geur iets met je doet. Het kan je tot rust brengen, je aansporen tot een actie of herinneringen laten herbeleven.

Binnen de etherische oliën hanteren we twee soorten:

 • Enkelvoudige oliën; dit zijn oliën die rechtstreeks uit het desbetreffende natuurlijke product gewonnen zijn.
 • Geur blends; dit zijn samengestelde olie blends gericht op het ondersteunen bij een bepaalde gemoedstoestand.

Bij Sowelu Healing bieden wij twee geur blends aan; geur Guidance en Courage. Daarnaast bieden wij een etherische olie starterkit met de 6 geuren: Mandarijn, Lavendel, Bergamot Reggio, Eucalyptus, Pepermunt en Wierrook. Met deze etherische olie kit kun je zelf verschillende geur blends maken of natuurlijk enkelvoudig gebruiken.

Hoe gebruik je enkelvoudige oliën?

Een enkelvoudige olie is op zich al vaak heerlijk, maar een blend is soms toch net wat lekkerder! Het zit in onze aard om alles zelf te willen uitproberen en doen, daarom is de etherische olie starterkit zo fijn, je kan zelf gaan mengen en kijken welke bijzondere geur blends je kan maken. Maar je kan ze ook los gebruiken als je daar zin in hebt.

Etherische olie vernevelen in een diffuser

Allereerst is het belangrijk om alleen 100% pure etherische oliën te gebruiken. Alle etherische oliën van Sowelu Healing zijn 100% natuurlijk, wat wil zeggen dat er geen parfum of andere giftige, chemische of onnatuurlijke stoffen aan toegevoegd zijn.

Vernevelen doe je met een diffuser. Je vermengd etherische olie met water, zodat dit in de lucht verneveld kan worden. Hierdoor verspreid je een heerlijke geur in huis en gaat de olie langzaam zijn werking uitoefenen op jouw gemoedstoestand.

De mogelijke combinaties zijn eindeloos en natuurlijk is het heel persoonlijk wat nou lekker is of toch minder. Dus probeer lekker uit en experimenteer er op los! Om je een beetje op gang te helpen heb ik een paar geurfrequenties hieronder gezet met de bijbehorende gemoedstoestand.

Op onze Instagram pagina delen we vaak blends.

Diffuser Milano met etherische olie

Let’s mix it up!

Let op! Al deze blends zijn op basis van 160 ml water. Heeft jouw diffuser een andere inhoud? Pas dan de aantallen aan.

Positive energy

2 druppels Eucalyptus
2 druppels Bergamot Reggio
2 druppels Mandarijn

Stress less:
3 druppels Pepermunt
3 druppels Eucalyptus

Relax:
2 druppels Wierrook
4 druppels Lavendel

Sleep tight:
2 druppels Lavendel
2 druppels Bergamot Reggio
3 druppels Mandarijn

Knockout:
2 druppels Lavendel
2 druppels Wierrook
3 druppels Mandarijn

Grief:
2 druppels Lavendel
2 druppels Wierrook
3 druppels Bergamot Reggio

Uiteraard kan je het aantal druppels aanpassen zoals naar je eigen smaak. Niks moet, alles mag! Wees creatief en geniet van het proces. Lekker experimenteren tot je de lekkerste geur voor jezelf ontwikkeld hebt. Op onze Instagram pagina delen wij geregeld blends, volg ons om niets te missen!

1 Reactie

 1. Joyce van Moll

  Heerlijke blend😍

  Positive energy
  2 druppels Eucalyptus
  2 druppels Bergamot Reggio
  2 druppels Mandarijn