Sowelu Healing

Helende producten ter ondersteuning van rouw en verdriet.

Rouw verwerking met etherische olie.

Rouwverwerking met etherische olie. Hoe werkt dit en waarom is het een mooie ondersteuning in dit heftige proces? Het verwerken van verlies is een rauw en hobbelige proces dat je met golvende bewegingen tussen slecht, iets beter en beter heen slingert en niet per se in die volgorde. Vaak kan de omgeving niet begrijpen in welk proces jij zit en kan deze tijd ook eenzaam aanvoelen.

In zo een periode begint vaak een zoektocht naar verlichting van het verdriet en de pijn. Bijvoorbeeld door te praten met een rouwbegeleider of een psycholoog, door het gebruik homeopathie of door te gaan wandelen of sporten.

Het inzetten van geur is een alternatief waar niet vaak meteen aan gedacht wordt. Toch kan het gebruik van geur, door het gebruik van etherische olie, de gemoedstoestand positief beïnvloeden. En juist dit kun je in tijden van rouw en verdriet zo goed gebruiken.

Maar hoe werkt dit dan hoor ik je denken? Ik leg het je graag uit.

It is all about the vibes

Je hebt het vast wel een keer gehoord: “de vibes voelde niet goed aan.” of “ik kreeg er slechte vibes van”. Het woord vibe is een behoorlijk populair woord geworden sinds er steeds meer jonge mensen zich zijn gaan verdiepen in de kracht van manifesteren in combinatie met het gebruik van geur en/of edelstenen. Maar deze hippe uitspraak stamt af van een eeuwenoude theorie; dat alles om je heen energie heeft met andere woorden dus een frequentie. Platgezegd is een vibe dus een frequentie. En juist die frequentie daar draait de kracht van etherische olie om!

Alles in het universum bestaat namelijk uit moleculen, protonen en elektronen. Deze minuscule deeltjes trillen op een bepaalde snelheid. Hoe lager de trilling, hoe zwaarder het voelt of hoe vaster de stof. Hoe hoger de trilling, hoe hoger de energie en hoe lichter het voelt.

Ook wij mensen trillen op een bepaalde frequentie. En zo ook onze emoties en gedachten. “Negatieve” emoties zoals frustratie, verdriet, boosheid, haat en wrok hebben een lage frequentie. “Positieve” emoties zoals liefde, vreugde en dankbaarheid hebben een hoge frequentie. Je bent het vast met me eens dat je je veel prettiger voelt als je deze positieve emoties ervaart, dan als je negatieve emoties ervaart. Hieronder zie je een schematische uitbeelding van de frequentie per emotie. 

Frequentie meter

Maar hoe werkt rouwverwerking nou met etherische olie?  Het zal je niet verbazen dat ook elke enkelvoudige etherische olie zijn eigen frequentie heeft. Deze frequentie beïnvloedt zonder dat je het doorhebt je gemoedstoestand. Door verschillende enkelvoudige oliën te combineren in een geur blend kun je ervoor zorgen dat de frequenties om je heen hoger worden waardoor je de wereld net even fijner aanvoelt. De geur blends van Sowelu Healing zijn zo afgesteld, met verschillende etherische oliën, dat zij bijzonder goed ondersteunen in tijden van rouw en intens verdriet. Lees hieronder de werking van beide geur blends.

Geur blend Guidance

Een deken van liefde en warmte. Zo is de geur “Guidance” het beste te omschrijven. De samenstelling van deze geur is gericht op het hart chakra, en zorgt dat deze verlicht en verwarmd wordt wanneer deze in donker en kou gehuld is.

De geur draagt het magische Vegvísir symbool. Een Viking kompas die iemand met verdriet aan de hand neemt en als een gids door de ruwe storm leidt richting dat lichtpuntje aan de horizon.

Een geur blend die aardse geuren zoals Rozenhout combineert met frisse geuren zoals Bergamot Reggio en Lavendel.

Guidance familie sfeerbeeld 1

Geur blend Courage

Als een positief energetisch veld, zo geeft de geur “Courage”, ook geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden, bescherming tegen emoties van anderen. De samenstelling van deze geur is gericht op het wortel chakra, en zorgt voor geborgenheid wanneer de wereld even niet meer veilig aanvoelt.

De geur draagt het magische Ægishjálmur symbool. Een Viking helm die je beschermt tegen negatieve energieën en de moed geeft om te wennen aan een nieuwe situatie.

Een geur blend die zachte geuren zoals lavendel combineert met frisse geuren zoals sinaasappel en citroen.

Courage familie sfeerbeeld 2

Niewsgierig geworden?

Ben jij na het lezen van het blog rouwverwerking met etherische olie nieuwsgierig geworden naar de producten? Neem dan snel een kijkje in de winkel of lees in het blog “Maak je eigen geur blends” hoe je zelf aan de slag kan gaan met het combineren van geuren. Heb je toch nog specifieke vragen? Laat deze dan in de comments hieronder achter of neem contact op via de onderstaande knop! Neem ook een kijkje op onze Instagram pagina.

Geur frequentie Guidance

0 reacties